fbpx

Linser

Vi på Wedin&Söderberg har stor erfarenhet av att jobba med kontaktlinser. Självklart jobbar vi precis som alla optiker med endags-, två veckors- och månadslinser men linsvärlden är så mycket större än så.

För att hjälpa dig att hitta den optimala linslösningen för dig jobbar vi även med

Orto-K

Orto-k eller nattlinser som det även kallas. Detta är linser som sitter i ögonen under natten och formar om hornhinnan så att man på dagen ser bra utan linser eller glasögon. Denna lins fungerar tyvärr bara för närsynta. Denna typ av lins är även den synkorrigering som fungerar bäst för att minska närsynthetsutvecklingen hos barn och unga.

Stabila linser

Dessa linser är formstabilare än t.ex. vanliga månadslinser och fungerar generellt bättre vid stor astigmatism eller om man har en ojämn hornhinna pga t.ex. keratokonus, transplantat eller någon annan skada på hornhinnan. Linsen är mindre till diametern än vanliga månads-och 1-dagslinser och ligger bara på hornhinnan.

Minisklerala linser

Denna linstyp är en större variant av stabila linser, som bara vidrör ögonvitan och välver över hela hornhinnan. Denna lins används för korrigering av alla typer av synfel men fungerar extra bra vid stor astigmatism eller om man har en ojämn hornhinna p.g.a. t.ex. keratokonus, transplantat eller någon annan skada på hornhinnan. Den fungerar även mycket bra i torra ögon då hornhinnan är inkapslad och skyddad av linsen hela dagen. Har man måttliga till stora besvär med torrhet i ögonen så blir komforten oftast bättre med denna linstyp än helt utan lins.

Progressiva linser

För dig som behöver olika styrkor på långt och nära håll, dvs du använder läsglasögon eller progressiva glasögon idag, så finns alla ovanstående linstyper med progressiv korrigering. Den sort som brukar fungera bäst är de stabila progressiva linserna.

Vision Care

Vi erbjuder kontaktlinser från Vision Care som har ett brett sortiment av speciallinser. Kontakta butiken för att få veta mer och hur du beställer linserna från Vision Care.

Vi erbjuder linser på abonnemang via linsboxen såväl som i butiken.